Bestuur

Het bestuur van de vereniging van asset managers woningcorporaties bestaat uit alumni en docenten van de ASRE-opleiding Asset Management voor Woningcorporaties en een ASRE-vertegenwoordiger:

 

Nienke Vermeulen (Voorzitter)
Nienke Vermeulen werkt als asset manager bij woningcorporatie Zayaz. In deze rol is zij mede verantwoordelijk voor de prestaties van circa 15.000 verhuureenheden in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Na haar studie bouwkunde aan de TU/e heeft zij bij verschillende woningcorporaties gewerkt. Eerst als projectleider, projectontwikkelaar en beleidsmedewerker en sinds 2014 als asset manager. Om zich goed voor te bereiden op deze functie heeft zij in 2013 de opleiding Assetmanagement voor woningcorporaties gevolgd. “Als asset manager zorg je dat de keuzes die je maakt op complexniveau bijdragen aan de strategische doelen en stel je jezelf continu de vraag “Doen we de goede dingen en doen we de dingen goed?”.

 

Paul Tazelaar (Bestuurslid)
 

Ronald Gouwerok (Bestuurslid)
Mijn naam is Ronald Gouwerok en ben werkzaam als manager Vastgoed bij woningcorporatie Centrada in Lelystad. De portefeuillegrootte is circa 9000 verhuureenheden. Hiervoor was ik werkzaam bij een grote vastgoedbeheerder met een vastgoedportefeuille van woningen, kantoren en retail. 
Assetmanagement / Vastgoedsturing is een steeds belangrijker onderwerp aan het worden bij woningcorporaties. Een onderwerp wat mij zeer aanspreekt en steeds belangrijker wordt. De opgave waar de corporaties voor staan is fors en met het feit dat je een euro maar één keer kunt uitgeven, is het belangrijk om goede keuzes te maken. En die gaan bij de woningcorporaties verder dan alleen maar kijken naar het financieel rendement. Het is een integrale afweging. Zoveel mogelijk maatschappelijke waarde creëren en je euro zo efficiënt mogelijk inzetten. En dan gaat het onder  andere over woongenot, nieuwbouw, verduurzaming, leefbaarheid en het versterken van de oude wijken. Dit leidt tot een goed afgestemde opgave met een mooie horizon. 

Mark Mooiman (Bestuurslid)
Ik ben Mark Mooijman, 39 jaar, woonachtig in Sassenheim in Zuid Holland en heb naast een lieve vrouw twee schatten van dochters van 5 en 10 jaar oud. Ik ben sinds 2009 actief in de corporatiesector, begonnen bij Parteon in de Zaanstreek, waar ik 8 jaar heb gewerkt eerst als projectmanager en de laatste 2,5 jaar als assetmanager. Daarna ben ik twee jaar in dienst geweest bij Woonzorg Nederland als assetmanager en heb ik in 2019 de overstap gemaakt om voor mijzelf te beginnen. Ik ondersteun corporaties op het gebied van assetmanement. De afgelopen jaren heb ik regelmatig bijeenkomsten bijgewoond en aan diverse intervisie gesprekken deelgenomen. Ik heb dit vanuit mijn rol als Assetmanager altijd als heel waardevol beschouwd. Enerzijds is het uiteraard leuk voor de contacten met collega assetmanagers in de sector en anderzijds is het leuk om kennis met elkaar uit te wisselen, waardoor we met elkaar niet telkens het wiel opnieuw uit hoeven te vinden. Ik zie er naar uit om als lid van het bestuur een extra bijdrage te mogen leveren en te helpen bij het organiseren van leuke bijeenkomsten de komende jaren. Ik zie er naar uit om jullie daar te ontmoeten. 

 
Nadja Mertens (Bestuurslid)
Ik werk bij Woonstichting JOOST als Asset Manager. JOOST heeft bezit in o.a. Boxtel en Rosmalen. Anderhalf jaar geleden ben ik vanuit Noord-Holland naar Brabant verhuisd, om dichterbij mijn familie te wonen. In Noord-Holland heb ik bij Woonwaard in Alkmaar gewerkt en bij Wooncompagnie in Hoorn. Ik vind de VVAW een mooie vereniging en heb veel zin in deze bestuursperiode. Ervaringen delen en inspirerende sessies bijwonen vond ik als lid zeer waardevol en vanuit deze bestuursrol wil ik daar graag een bijdrage aan leveren. Mochten jullie ideeën hebben voor bijeenkomsten of om deze vereniging nog verder door te ontwikkelen, laat het gerust weten.

 
Jeroen van Son (Bestuurslid)
Sinds een jaar of 3 assetmanager bij De Alliantie, met als werkgebied Gooi en Vechtstreek. Al langer lid van de VVAW en vaak naar de activiteiten van de VVAW geweest. Als nieuw bestuurslid kijk ik er naar uit weer een nieuwe reeks interessante activiteiten te organiseren. Hopelijk weer snel ‘live’, en niet via scherm. Het ontmoeten van elkaar is toch wel een belangrijk element.

John Verhoeven (Penningmeester) Gebouwen en locaties lopen als een rode draad door mijn carrière. Als aannemerszoon stond ik in de vakanties al jong op de steigers.

Na mijn studie economische geografie heb ik mezelf in verschillende rollen beziggehouden met het sturen op vastgoed. In de eerste jaren na mijn afstuderen bij een gemeentelijke overheid, daarna op het snijvlak van retail en vastgoed bij s-Lands grootste kruidenier en nog later met mijn adviesbureau ‘De Vastgoedstuurman’. 
De woningcorporatiesector ken ik vanuit een RvC-rol en omdat ik met enige regelmaat visitaties bij woningcorporaties uitvoer. In deze rollen merk ik hoe belangrijk een goede inbedding van het assetmanagement is. In mijn ogen cruciaal om zo effectief en efficiënt mogelijk te sturen op de financiële en maatschappelijke prestaties.

Sinds 2021 ben ik gestart als programmamanager Executive Education en ASRE Online. Vanuit de ASRE ondersteunen we de activiteiten van de VVAW van harte. Het sluit naadloos aan bij onze missie om professionals ‘life long learning’ op te leiden om verantwoorde investeringsbeslissingen te nemen met betrekking tot de duurzame (her)inrichting en gebruik van de gebouwde omgeving.

 

 

 

Inloggen