Agenda

Jaarevent + ALV

Evenement details:

  • Datum:  11.00 - 17.00
  • Thema: “Leefbaarheid en de assetmanager”
  • Locatie: omgeving Utrecht
  • Aanmelden

Als je vraagt wat een assetmanager doet, dan zal de term leefbaarheid niet snel vallen. Vaak gaat het over stenen en centen. Soms wordt de doelgroep nog benoemd, maar strategieën en rendementen passeren vaker de revue. Toch hebben alle keuzes die de assetmanager maakt, direct of indirect, invloed op de leefbaarheid van een gebied of complex.
Deze middag gaan we van landelijk, stedelijk naar complexniveau om te kijken naar leefbaarheid en de keuzes die de assetmanager daarin kan maken.

We hebben inmiddels twee sprekers bereid gevonden om hun ervaringen te delen.
Dr. Ir. A.L. Ouwehand (André), Gastonderzoeker bij Faculteit Bouwkunde TU Delft, houdt zich al jaren bezig met de leefbaarheid in wijken en sociale huisvesting. Onlangs heeft hij meegewerkt aan de podcast “De (on)zin van gemengde wijken” van Aedes. Tijdens ons jaarevent vertelt hij hier meer over.
De heer drs. R.P. Waltmann (Robbert), directeur-bestuurder van Woningstichting Den Helder is onze tweede spreker. Bij Woningstichting Den Helder hebben ze de afgelopen jaren hard gewerkt en flink geïnvesteerd in bepaalde gebieden van Den Helder. Mede daardoor gaat het beter dan ooit in Den Helder. In de laatste visitatie scoorde ze maar liefst een ‘10’ (uitmuntend) op het thema leefbaarheid en veiligheid. Robbert vertelt ons welke keuzes ze hebben gemaakt om te komen waar ze nu staan. Wat kunnen we als assetmanagers leren van deze ‘best in class’ op het gebied van leefbaarheid?
We zijn nog bezig met een derde spreker, die we hopelijk snel bekend kunnen maken. Ook de locatie hopen we snel te kunnen delen, maar het zal in ieder geval in (de buurt van) Utrecht zijn.

Omdat we dit jaar een onderwerp hebben dat waarschijnlijk voor meer collega’s dan alleen de assetmanagers interessant is, vinden we het leuk als je een collega meeneemt naar het Jaarevent!
 

Inloggen